2013. nov 08.

Vajon mi a közös bennük: Gmail, Amazon, eBay, iTunes? A felhő alapú technológia!

írta: online reklám
Vajon mi a közös bennük: Gmail, Amazon, eBay, iTunes? A felhő alapú technológia!

Virtuális szerverhoszting, felhő alapú szolgáltatás? Mit jelentenek ezek? Egy viszonylag új, de gyorsan terjedő technológiáról van szó, mellyel azok is szerverhez juthatnak, akik nem rendelkeznek akkora pénzösszeggel, hogy saját szervert vegyenek.

A virtuális szerverbérlés (VPS) kiváló lehetőséget nyújt azok számára, akiknek nem hever több százezer forint a zsebében, ugyanakkor nagy szükségük lenne egy szerverre. A VPS szolgáltatás lényege, hogy a nagy teljesítményű, fizikai szervergépeket több virtuális szerverre osztják, melyek önállóak, saját erőforrással rendelkeznek és a bérlők számára sokkal költséghatékonyabbak, mint a saját szerver fenntartása. A szolgáltatás tehát megkíméli a felhasználót azoktól a költségektől, melyeket egy szerver megvásárlása, megfelelő, szakszerű környezetben való elhelyezése jelentene, ami könnyedén elérhet milliós nagyságrendeket is.

Az pedig, hogy egy virtuális szerverszolgáltatás felhő alapú, annyit jelent, hogy a szerverek nem saját infrastruktúrán, önálló gépeken futnak, hanem egy hatalmas szerverfarmon. Miért jelenthet ez előnyt? A felhő alapú szolgáltatásnyújtás révén, abban az esetben, ha egy eszköz meghibásodik, nem fognak leállni a virtuális szerverek, hanem a szerverfarm többi tagja átveheti a hibás funkcióit.

A virtuális szférában azonban számtalan tévhit kering a felhő alapú technológiáról, melyeket érdemes eloszlatni. Ilyen tévhit például, hogy kockázatosabb, mint a hagyományos technológia, vagy hogy drágább. Meglehet, hogy nagyobb költségekkel kell számolni az elején, ha valaki át akar térni az új technológiára, ugyanakkor hosszútávon, sokkal gazdaságosabb. Továbbá azt is fontos tudni, hogy semmivel sem rosszabb az adatvédelme, hisz szigorú, Európa szerte érvényes szabályozás vonatkozik Magyarországra is, mely minden szolgáltatóra érvényes.

A Rackhost Kft. az elsők között tért át a felhő alapú szolgáltatásra és négyféle csomagjával a kis és közepes, valamint nagyvállalatok is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb kondíciókat. A cég nem csak a könnyen kezelhető, felhasználóbarát kezelőfelületével, korlátlan hálózatával csalogat, hanem garanciát vállal a CPU, memóriakapacitás és merevlemez sebesség állandó rendelkezésre állására. Rendszerük révén több IP-cím kezelése is lehetséges, továbbá a vállalat dedikált IP-címet, korlátlan ssh és root hozzáférést is biztosít ügyfeleinek.

Amennyiben kipróbálná a virtuális szerverszolgáltatást, egyedi szerződés keretében, korlátozott adatforgalom mellett lehetőség van ingyenes próbaidőt igényelni.

 

Szólj hozzá

virtuális szerver VPS