2016. nov 30.

Kedvencünk, a "csináld magad keresőoptimalizálás"!

írta: online reklám
Kedvencünk, a "csináld magad keresőoptimalizálás"!

keresőoptimalizálás SEO
Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a "csináld magad keresőoptimalizálás" eredményt hozó próbálkozás lehet, de ez sohasem helyettesítheti a hatékony helyezésjavulást, amit egy naprakész tapasztalt szakember véghez tud vinni. Néhányszor már találkozhattunk ilyen címmel hirdetett elektronikus anyaggal vagy cikkel, ahol tuti recepteket kívánnak megosztani a SEO rejtelmeiről.

Egyrészt ez elgondolkoztató, hiszen ki az a keresőre optimalizálással foglalkozó szakember, aki a saját konkurensét akarná oktatni. Másrészt amit ott leírnak az lehetséges már pár hónap múlva nem állja meg teljes mértékben a helyét.

Sok helyen olvasni valóban jó útmutatást, hogy lehet optimalizáltabb weboldalunk, hogyan tehetjük a felhasználó számára kényelmesebbé és Google elvárásainak megfelelőbbé. Tippeket kaphatunk, a tartalom kialakítására is ami valóban hasznos lehet. De ez bizony csak az On-site keresőoptimalizálás, azaz a weboldal belső optimalizálása és felkészítése a linképítésre és egyéb Off-site SEO tevékenységre. És itt nagyjából meg is állhatunk egy pillanatra, mert aki már tuti tippeket ad a keresőoptimalizálás további részére, az gyanús lehet. Ha szolgáltatóként írja le a "hasznos" információkat, akkor egyértelműen abba az irányba tereli a további optimalizálási folyamatot, amit kötődik a tevékenységéhez. Ha 100%-ig bevált módszerről olvasunk, az is elgondolkoztató hiszen minden weboldal egyedi, más lehet megcélzott célcsoport és a kitűzött cél is. Tehát a "csináld magad keresőoptimalizálás" tuti tippjei nem biztos működnek az adott weboldal esetében is.

linképítés off-site keresőoptimalizálásA linképítés pedig egy nagyon jól elkülöníthető dolog, komplett stratégiákat ne is várjunk ez ügyben, aki mégis találkozik ilyennel az ne vegye készpénznek a leírtakat. Az Off-site keresőoptimalizálás folyamán szükségünk lesz a külső hivatkozások számának növelésére, de ez pontosan az a terület, ami szintén szakértelmet kíván és nem lehet megtanulni egyik napról a másikra. Miért? A kereső folyamatosan változik, ezzel csak az tud lépést tartani, aki folyamatosan alkalmazkodik és ennek megfelelően módosítja a linkstratégiáit is. Összességében elmondható, hogy a hatékony keresőoptimalizálás folyamata bár tanulható, de a hosszú évek tapasztalata sem ér sokat, ha nem tudunk folyamatosan alkalmazkodni a keresőóriás olykor szeszélyesnek tűnő algoritmus változtatásaihoz. Mindig készen kell élni, hogy egy frissítést követően lehetséges át kell gondolni az egész linképítési stratégiát, máshogy kell megközelíteni azt ami már jól bevált korábban.

Szólj hozzá

seo keresőoptimalizálás linképítés