A kókuszzsír hatása a szervezetre
A kókuszzsír rendkívül kedvező hatással bír a különböző bőrpanaszokra, valamint egészségügyi problémákra. Előállítása során a kókuszt száraz és nedves feldolgozással kezelik, majd kémiai úton nyerik ki belőle az értékes olajat, melynek végterméke lesz a kókuszzsír.
Belsőleg kiváló a koleszterinszint normalizálására, illetve antimikrobiális hatása révén a gombás fertőzések, vírusok, és baktériumok ellen. Tehát a vele való sütés-főzés, számos pozitív élettani hatást mutat a szervezetünkre. Ennek oka a tetített zsírsavakban rejlik, mely az epe-, bél-, és hasnyálmirigy betegségben szenvedők számára igen hatásos gyógyírt jelent. Fogyasztása diétázóknak is ideális, mert segíti a zsírbontást, azaz a fogyást. Cukorbetegek is bátran főzhetnek vele, mivel javítja a glikémiás indexet. Hogy külsőleg miért hasznos a kókuszzsír? Ideális bőrápoló azoknak, akik száraz, hámló, allergiára hajlamos bőrrel rendelkeznek, hiszen erősíti a bőrt, illetve védi a környezeti hatásoktól. A töredezett haj új erőre kap használatával, selymes és lágy lesz.