2016. ápr 19.

Modern MILC fényképezőgépek munkára is

írta: online reklám
Modern MILC fényképezőgépek munkára is

Egyre több profi fotós táskájában megtalálható a komoly DSLR fényképezőgépek mellett egy MILC, miért is? Bizonyos esetekben nem mutat jól, vagy egész egyszerűen nem célszerű egy nagyméretű fényképezőgépet / objektívet használni, ilyenkor jöhet szóba a tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgép, röviden MILC.

A digitális tükörreflexes (DSLR) gépekhez méreten gyakran megközelítő képminőség mellett kisebb, könnyebb és nem utolsó sorban az objektívek mérete is jelentősen elmarad a DSLR-ekre szerelhető objektívektől. Az előnyösebb fizikai méretek mellett a MILC fényképezőgépek gyorsasága és halk működése is kiemelendő, illetve videofelvétel esetén is jeleskedik. A mai modern MILC fényképezőgépek sokat fejlődtek az első modellekhez képest, több népszerű DSLR kamera minőségét hozzák kompaktabb méret mellett. Az elektronikus keresőjük (EVF) segítségével azonnal ellenőrizhetjük a készítendő képet, az összes beállítással és képeffektussal. A MILC gépek  erényei között említhetjük a fejlett AF rendszert, mely élőképnél és videónál is hatásos.

2016 augusztus vége és szeptember eleje között kerül az üzletek polcaira az első középformátumú MILC, a Hasselblad X1D. A június 22-én rántották le a leplet az 50 megapixeles szenzorral szerelt X1D kameráról.

Szólj hozzá

fényképezőgépek MILC MILC fényképezőgépek